След горските пожари, отнели живота на най-малко 18 души, стихията отново

...
След горските пожари, отнели живота на най-малко 18 души, стихията отново
Коментари Харесай

Наводнения в Гърция след мащабните горски пожари ВИДЕО

След горските пожари, отнели живота на минимум 18 души, стихията още веднъж бушува в Гърция. Гръмотевичната стихия, която стартира към среднощ от понеделник против вторник, продължи 10 часа. Метеоролозите записаха над 8000 мълнии за няколко часа.  

Количеството на преваляванията е над 600 мм. В резултат на това река Крафсидонас излезе от коритото си и наводни град Волос и няколко села в покрайнините. Във вторник сутринта равнището на водата в реката се повиши с три метра.

Във Волос са наводнени първите етажи на постройките, придвижването по пътищата е парализирано, а железопътната връзка е спряна. Електрозахранването на наводнените региони е несигурно, жителите са предизвестени за допустимо дълготрайно спиране на тока.

Очаква се бурята да продължи най-малко още един ден, съобщава изданието EfSyn. Властите чакат обстановката да се утежни.

Полицията заяви за един умрял. Животновъд беше смачкан от стена, която се срути по време на проливен дъжд, когато излезе от къщата си, с цел да нахрани животните.

Още един фермер стана жертва на бурята. Той бил отвеян от течението в Агиос Георгиос. Тялото на изчезналия към момента не е открито, каза говорител на пожарната.

Εγώ θέλω να βγω να περάσω απο την γεφυρα κ δεν θα μού πεις τι θα κάνω...
Η ΓΈΦΥΡΑ..
— @ceo of web3 (@Multim1985)

В наводнените общности управляващите не разрешиха на жителите да напущат домовете си и да се движат по улиците, до момента в който бурята утихне. Кметът на Скиатос изиска от окръга да разгласи изключително състояние в засегнатия регион.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР